woensdag 22 mei 2013

Proyecto Verde Leiden doet mee met Stevensbloem project Morslevend!

Proyecto Verde Leiden verzorgt vanaf juni het eetbare groen bij het Stevensbloem project van Morslevend.

Het Stevensbloem project moet het winkelcentrum de Stevensbloem in de Leidse wijk Stevenshof nieuw leven inblazen. De initiatiefnemers van Morslevend zullen leegstaande winkelpanden openstellen voor creativiteit en samenbindende activiteiten voor omwonenden. Proyecto Verde Leiden sluit zich hierbij aan om de aandacht van buurtbewoners en het winkelpubliek te vestigen op duurzaamheid en het gemak waarmee men zelf groenten en fruit kan kweken. Proyecto Verde Leiden zal de plannen in de loop van de maand juni in uitvoering brengen.

Jongeren
Het team van Proyecto Verde Leiden blijft zich voornamelijk richten op studentenhuizen, maar verbreedt hiermee de doelgroep van het project.

Verscheidenheid
Om bekendheid te geven aan minder bekende groenten wil de organisatie van Proyecto Verde Leiden aan de slag met niet-alledaagse gewassen. Zo willen de deelnemers nieuwsgierigheid en creativiteit bij omwonenden opwekken zonder te concurreren met het assortiment van de supermarkten van de Stevensbloem.

Proyecto Verde Leiden

Sinds begin april werkt Proyecto Verde Leiden aan de aanleg van verticale moestuinen in Leidse studentenhuizen. Dit project, ontstaan uit het programma ‘Take the Lead’ van NJR, heeft als doel het vergroenen van Leidse studentenhuizen. Door efficiënt gebruik te maken van de beschikbare ruimte kunnen de huizen worden opgevrolijkt én kan de ecologische voetafdruk van de bewoners gereduceerd worden. De studenten merken dat ze hun voedselkilometers op een goedkope en makkelijke manier flink omlaag kunnen brengen. Bovendien kunnen de studenten genieten van hun zelfverbouwde kruiden en groenten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten