woensdag 6 november 2013

Opening Buurtkamer de Smeltkroes!

Buurtkamer de Smeltkroes is een onderdeel van Stevensbloem by Morslevend project voor winkelcentrum De Stevensbloem. Kunstcollectief de Mors is vanaf 25 mei aan de slag met een culturele programmering in winkelcentrum De Stevensbloem, dat wacht op een grondige renovatie.  De initiatiefnemers - winkeliersvereniging Stevenshof, Cultuurfonds Leiden en Wijken voor kunst - kozen tijdens een pitch half januari voor het plan van kunstenaars Simone van Olst en Arnout Kruijshaar. 

Onderdeel van het project was een lunchroom/café/ontmoetingsruimte voor wijkbewoners en ondernemers! Leuk was dan ook dat vlak na de officiële kick-off drie dames binnen liepen met het idee voor een buurtkamer! Trots zijn wij dan ook dat na enkele maanden  uitproberen nu de officiële opening plaats vind op vrijdag 8 november!

"Overal in Nederland ontstaan er buurtkamers. Vanuit een burgerinitiatief gebeurt dat ook in Stevenshof. Het doel hiervan is voor buurtbewoners een plek te maken waar ze elkaar kunnen ontmoeten onder het genot van een kop koffie of thee."

"Ook zullen er activiteiten worden georganiseerd zoals breien, gezelschapsspelletjes spelen, leesclub, computermogelijkheden onderzoeken en nog veel meer .  We willen buurtbewoners de gelegenheid geven om zelfgemaakte schilderijen, beeldhouwwerk en handwerk te exposeren.  Muziekoptredens en het voordragen van gedichten is ook mogelijk."


"We willen  ook diensten uit laten wisselen tussen de bezoekers. Boodschappen , klusjes in en om het huis doen en op elkaars kinderen passen."

"Vrijwilligers treden op als gastvrouwen en heren. Zij zorgen voor lekkere koffie, thee en  gezelligheid. En organiseren de activiteiten.  De vrijwilligers willen de leefbaarheid in de wijk verbeteren en zich daarvoor inzetten. Ook kan dat dienen als werkervaringsplek en het bieden van structuur aan werkzoekenden."

"Kortom alle bewoners van Stevenshof, jong en oud, man of vrouw, van wat voor culturele achtergrond dan ook  die op zoek zijn naar hartelijkheid en een praatje zijn van harte welkom in buurtkamer de Smeltkroes, Stevensbloem 27 in Leiden. De Smeltkroes is geopend op dinsdag van 9.30 tot 12.30  en op vrijdag van 9.30 tot 15u."


Op vrijdag 8 november zal om 10u de feestelijke opening van Buurtkamer de Smeltkroes plaatsvinden. 
Waarvoor u allen bent uitgenodigd.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten