maandag 16 september 2013

Winkeliers Diamantplein trots op hun nieuwe “voortuin”


Leiden - De winkeliers van het Diamantplein zijn maar wat trots op hun geheel vernieuwde “voortuin”. Na een half jaar van hard werken en hier en daar wat overlast heeft het plein een ware facelift ondergaan. Aan het overdekte winkelcentrum zelf is niets veranderd, maar het plein aan de kant van de Topaaslaan is bijzonder fraai en modern geworden. Nu ook de renovatie van de gehele Diamantlaan een feit is wil de Winkeliersvereniging graag een groots feest geven.

Zaterdag 21 september wordt de opening van het vernieuwde plein gevierd met een grootse braderie en een muziekpodium waar onder andere Barbara Straathof een optreden zal geven. Om 13.00 uur zal de Wethouder Economie, Robert Strijk, het plein officieel openen vanaf het grote podium. De braderie, met tientallen kramen is dan al een paar uur bezig. Voor de kinderen is er een groot springkussen en een draaimolen. De winkeliersvereniging heeft een gulle actie op poten gezet. Alle huishoudens rondom het Diamantplein hebben een flyer in de bus gekregen. Wie voor € 10,00 of meer boodschappen doet op het Diamantplein maakt kans om een kar vol boodschappen te winnen. Klanten leveren hun flyer met de kassabon in bij de dierenwinkel. Op zaterdag 21 september zal om 16.30 uur de trekking plaatsvinden. Dan wordt bekend welke vijf gelukkige klanten van het Diamantplein een kar vol boodschappen hebben gewonnen. 

Op het grote podium zijn er vanaf 12.00 uur optredens van Ronald Gunther, Troubadour Alfonzo, Outspoken, Naomi en Barbara Straathof. De zangcarriere van Barbara Straathof begon 21 jaar geleden op het Open Podium van Zoeterwoude. In die tijd was zij een originele singer-songwriter. Later was zij jarenlang de zangeres van de Leidse feestband Happy Hour. Sinds haar indrukwekkende deelname aan het populaire televisieprogramma The Voice of Holland is de Leidse zangeres een nationaal fenomeen geworden. Met haar warme soulstem zal zij het publiek op het Diamantplein doen stralen. Het optreden van Barbara Straathof begint om 15.00 uur.

Daarnaast verzorgt Stichting Kunstcollectief de Mors een scala aan workshops op het plein voor jong en oud!

De braderie begint reeds om 09.00 uur en duurt tot 17.00 uur. U bent van harte welkom.

www.diamantplein.info


Geen opmerkingen:

Een reactie posten